Historisch Archief Beltrum

Zoek

Losse Flodders 1982

Losse

Flodders

1982

Losse Flodders 1982

“Circus Pipo” (6e)

Sapper de flap! Pipo de Clown trekt met zijn circus de hele wereld rond. Natuurlijk vergezellen hem daarbij zijn vrouwtje Mamaloe en hun onafscheidelijke vriend Klukkluk, die steeds vol zit met wijze indiaanse spreuken en gezegdes; “oud indiaans spreekwoord zeggen, Losse Flodders altijd raak schieten”. Dikke Deur, altijd tuk op lekkere slagroomtaartjes, valt Pipo nog steeds lastig; “ik heb ook altijd pèèèèch!”
Circus Pipo is nu aangekomen in Beltrum en wilde graag meetrekken in deze optocht. De ezel Nono Nono denkt daar duidelijk heel anders over.

#

Juryverslag

Een blikvanger in het corso, met mooie details in een compleet geheel. Alles wat er zijn moet is er: de personen, de muziek, de ezel en de bloemetjes voor de ramen.
Wat er om de wagen heen zit hoort er in dit geval wel bij, maar mag niet teveel aandacht krijgen of vragen. Zonder personen zou deze wagen niet aan het begrip of aan de omschrijving voldoen, maar er moet niet te gemakkelijk naar personen gegrepen worden.
Het gegeven wagen, het model, is erg eenvoudig. De werkzaamheid is niet erg groot. De uitwerking in details en de afwerking maken hier veel goed. De open deuren doen het goed. 0ok van binnen is de wagen leuk uitgewerkt en afgewerkt.

Klassering: 1x 2/3e plaats

1x 3e        “
1x 3/4e     “
1x 4e        “
1x 8e        “
1x 13e      “
1x 14/15   “