Historisch Archief Beltrum

Search

Salomons 1991

Salomons

.

1991

Salomons 1991

“Ken je limiet” (4e)

Grenzen worden dagelijks verlegd. In sport, techniek, gezondheid en ga zo maar door. Zo ook in ’t verkeer. Alles gaat harder, beter en sneller, maar waar houdt het op? Is het einde reeds in zicht?
Wij hebben ons deze vraag gesteld, en wel in het bijzonder voor het verkeer. Zijn wij ons wel bewust welke gevolgen het als maar meer en harder rijden heeft voor ons leven, ons milieu en niet in het minst voor onze portemonnaie.
Wordt het dan nu niet eens tijd, een stapje terug te doen? Als we zo doorgaan is ons einde wellicht sneller in zicht dan verwacht. Deze actuele probleemstelling hebben wij op een eigen wijze weergegeven d.m.v. een haas, die wel zeer abrupt afgeremd wordt door het natuurlijke en trage karakter van een slak. Rustig voortkruipend bekijkt de slak de zaken nuchter, en ziet het geld letterlijk verdwijnen, dat met deze wegpiraterij gemoeid is. Zelfs het blad lijkt onder zijn voeten weg te verzuren.
De gieren, gezeten op hun reeds zwaar aangetaste stekkie en rustig wachtend op alweer een verkeersslachtoffer, zien de haas maar rakelings de boom passeren. Zo ook de bloemen, die van schrik en ergenis hun neus optrekken of dichtknijpen voor dit soort snelheidsmonsters.
Wat onze figuranten niet kunnen zeggen, maar wel uitdrukken:

 

In Vredesnaam: KEN JE LIMIETEN!!!!

#

Juryverslag

???