Historisch Archief Beltrum

Zoek

Losse Flodders 2023

Losse

Flodders

2023

Losse Flodders 2023

“ 't Haasje” (6e)

Wie is er nu ‘t haasje?

#

Juryverslag

Een leuk idee en een wagen in vrolijke kleuren. De haasjes zijn erg schattig en grappig en daardoor is het vooraanzicht zeer boeiend om naar te kijken. De graspluimen aan de oren zijn goed gekozen; ze geven de haasjes een pluizig effect. Ook het riet (haren) is een goede keuze geweest en fraai toegepast.


De jury was van mening dat de vormgeving van deze wagen in zijn totaliteit matig was. Ook de verhouding van de elementen van de pop/mensfiguur was niet optimaal. Beide factoren deden afbreuk aan de wagen en dat is jammer omdat de vormgeving van de ‘haasjes’ (kwastjes) prima was.


De ‘stoel’ was juist mooi uitgevoerd. Het viel de jury op dat de techniek op de wagen goed was ingezet, maar dat de beweging van de ‘haasjes’ te langzaam was ten opzichte van de geluiden waardoor de dynamiek verloren ging.


Het was ook nog leuker geweest als de haasjes helemaal zouden verdwijnen in de ondergrond; nu bleef er steeds nog een deel bovenuit steken, waardoor die toch nog gemept kon worden.


Ook vroeg de jury zich af waarom niet alle ‘haasjes’ in beweging waren. Dat was ten goede gekomen aan de uitstraling van de wagen.