Historisch Archief Beltrum

Zoek

Kampstraat 1978

Kampstraat

.

1978

Kampstraat 1978

“Witte zwanen, zwarte zwanen” (8e)

Een impressie van hete bekende kinderliedje “Witte zwanen, zwarte zwanen”; Wie gaat er mee naar Engeland varen. Maar dit land is helaas gesloten, en de sleutel is gebroken. Ook is er geen smid in het land, die de sleutel maken kan.

#

Juryverslag

a)      Voorstelling en de uitwerking daarvan:

Een juiste weergave van de voorstelling, in juiste proporties. Het geheel wat vlak uitgevoerd doch bij nadere kennismaking aardig om te zien.

b)      Afwerking en vlakverdeling:

Bij de reeds gememoreerde goede proporties en een toch wel keurige afwerking, vielen de kale toufes in ongunstige zin op. Het gebruikte kuikengaas was op meerdere plaatsen goed te zien. Jammer.

c)      Algehele indruk en werkzaamheden:

Een voor het oog leuke wagen, waarbij het gebruik van een kleine trekker een juiste beslissing was met het oog op de wat vlakke opstelling van het onderwerp.
Mede hierdoor is de wagen geen uitblinker geworden.

Anekdote

‘Een handige doe-het-zelver werkte twee weken aan een toren. Avonden was hij druk met het monteren van latjes op de toren. De latjes waren in zijn ogen nodig om te kunnen zien waar de bloemen geplakt moesten worden. Het beplakken van de toren gebeurde vervolgens door een timmerman. Hij keek naar al die latjes, vond het maar prutswerk en sloopte alles er weer af.’

 

Tijdens het bouwen bleken de zwanen veel te groot te zijn. Daarom niet getreurd, want we hebben de zwanen met onze kinderen uiteraard mee laten lopen in het kindercorso.