Historisch Archief Beltrum

Zoek

Losse Flodders 2022

Losse

Flodders

2022

Losse Flodders 2022

“Bertha48” (1e)

Wij presenteren u, onze dame.
Het fundament van de Nederlandse voedselproductie,
de melkkoe!

#

Juryverslag

De jury is van mening dat de algehele sfeer van de wagen een hoge mate van gemoedelijkheid uitstraalt. De kop van de koe is zeer fraai en de kleuren zijn goed gekozen. Ook is sprake van een prachtig symbool van de Achterhoekse streek, met andere woorden: het onderwerp is goed gekozen, waarbij de voedselketen prachtig wordt uitgebeeld.

 

Het alternatieve materiaal dat is gebruikt (‘in de koe’ maar ook ogen, hoeven en staart bijvoorbeeld) was naar de mening van de jury, erg goed. Ook de uitwerking van de uiers (met aders) is zeer goed, De bewegelijkheid van de wagen/koe komt zeer professioneel over.

 

Ook de activiteit op en rondom de wagen was top, de figuratie is subtiel, alles past. De jury is van mening dat details van de wagen goed zijn afgewerkt (b.v. binnenzijde professioneel afgetimmerd en de ogen van de koe zijn sprankelend).

 

Het geluid / de muziek was passend. De bodem is fraai en passend bekleed met het gras. Is er dan geen kritiekpunt: de achterzijde van de koe is enigszins hoekig.

 

Het kalfje was uit proportie (te lang) Ook waren op sommige plekken de witte dahlia’s wat ruim geplaatst, waardoor de (witte) ondergrond zichtbaar was.

 

De jury is onder de indruk van de veerkracht van de wagenbouwgroep: vorig jaar nog in de onderste regionen van de ranglijst, dit jaar met stip op nummer 1. De jury deelt hiervoor ‘De Pluim’ uit. Dik verdiend!