Historisch Archief Beltrum

Zoek

De Blenke 2003

De

Blenke

2003

De Blenke 2003

“Waterputters” (4e)

Water is (n)iets bijzonders. We denken er zelden over na, maar water is de eerste levensbehoefte van mens, dier en plant.
In de westerse wereld vinden we water vanzelfsprekend. Het valt uit de lucht, zit in de grond en komt zomaar uit de kraan. In de derde wereld is water schaars: samenwerken, krachten bundelen en harmonie vormen de sleutelwoorden om dáár aan water te komen.

 

We staan er niet bij stil hoeveel werk het is om aan onze dagelijkse waterbehoefte te kunnen voldoen. Om over genoeg water te kunnen beschikken, moet er flink wat water worden opgepompt, gezuiverd en getransporteerd.

Of… zouden de kabouters dat doen?

#

Juryverslag

*Opmerking van een jurylid (in opleiding) die wel heeft meegelopen, maar wiens punten niet in einduitslag verwerkt is!
  • Komisch. Kleurrijk idee. Afwerking kan iets beter.
  • Zeer kleurrijk. Leuke drukke vormen.
  • Mooi alternatief. Goed gevonden.
  • *’Ik mis ’t “Anne Geddes” gevoel. Tintje humor met bloot kontje was heel leuk geweest.

Anekdote

In 2003 was het wat bloemen betreft een crisisjaar en daarom mochten er alternatieven gebruikt worden. De bodem van de wagen is toen afgewerkt met tegels. Menig toeschouwer dacht dan ook dat het echte stenen waren. Ook de corsocommissie dacht even dat het echte stenen waren omdat er op het park een wielspoor was getrokken. Al snel werd het geheim onthult; de tegels waren van tempex gemaakt, niet van echt te onderscheiden.