Historisch Archief Beltrum

Search

Salomons 1978

Salomons

.

1978

Salomons 1978

“De tijd holt” (12e)

Deze wagen spreekt voor zich zelf.

#

Juryverslag

a)      Voorstelling en de uitwerking daarvan:

Wij hebben moeite met de manier waarop deze voorstelling is uitgewerkt. Waar blijkt b.v. het hollen van de tijd uit?? De onderlinge verhoudingen klopten ons inziens niet. De paarden overheersten teveel.

b)      Afwerking en vlakverdeling:

De geprojecteerde paarden waren enigszins uit hun normale proporties gegroeid en leken een kruising koe-paard. (zie voor een paard van juiste verhoudingen b.v. het paard pegasos van wagen 4.). De manen van de paarden waren moeilijk te onderscheiden van de rest van het lichaam.

c)      Algehele indruk en werkzaamheden:

Wij zijn overtuigd van de bewerkelijkheid van deze wagen en de zorg die aan de afwerking is besteed. Desalnietemin blijft het een matige wagen en vinden wij het beslist geen hoogvlieger.

Anekdote

In 1978 moesten er paarden gemaakt worden. Om een geraamte van ijzer werd gaas getrokken. De poten van de paarden waren volgens de bouwers niet goed. Er werden zakken gips gekocht waarmee de poten werden gevormd. Er werd echter geen rekening gehouden met de dikte van de bloemen. Tijdens de dia-avond werden de paarden door de jury betiteld als koepaarden.