Historisch Archief Beltrum

Zoek

De Haarstraat 1982

De

Haarstraat

1982

De Haarstraat 1982

“De verwende Sprookjesprinses” (13e)

Prinses Pareltje die óók als het geen feest was een gouden kroon droeg en kleren van fluweel, woonde in Sprookjesland. Geen mens weet precies waar dat ligt. Ze kreeg altijd haar zin en toen ze op ’n dag eens met een gewoon kind wilde spelen, ging ze er op uit om er één te zoeken, ver weg in de gewone wereld. Ze kwam bij een huis en vroeg aan het meisje dat voor het raam zat: “Ben jij een gewoon meisje? Dan mag je mee naar het paleis om met mij te spelen”. “Dat lijkt me enig!” zei het meisje, dat Liesje heette. De prinses nam haar bij de hand en samen gingen ze naar het paleis. “Wat ben jij mooi, ben je soms jarig?” vroeg Liesje. “Nee”, zei Pareltje, “ik wil ballen, maar je moet oppassen dat de bal niet in de put rolt, want daar zit een tovenaar in die je kan omtoveren tot ’n kikker”. Liesje vond ’t maar eng. “Zullen we ‘ns naar de torens gaan?” stelde Liesje voor. Maar dat kon niet: in de ene zat ’n draak en in de andere ’n heks. Toen liet Pareltje Liesje weer naar huis brengen. Ze vond een gewoon meisje dat geen kroon droeg en geen fluwelen kleren had maar niks. En Liesje? Die was dolgelukkig dat ze weer naar huis mocht. Nou ja, zou jij graag bij zo’n sprookjesprinses willen spelen?

#

Juryverslag

Een duidelijk oosterse wagen met een pompeus log kasteel, dat enigszins stijf en vierkant en zeker niet sierlijk overkomt.
De kleuren komen aardig uit en zijn goed gekozen. De strakke lijnen in de wagen zijn goed en hetzelfde kan gezegd worden over de afwerking.
Een beschrijving bij deze wagen is noodzakelijk want het publiek kan niet zien wat het voorstelt.
Een spelende prinses is niet te zien.
De plaatsing van de kinderen, iets op afstand, is goed gevonden en haalt het geheel wat op.
Wat meer speelsheid zou bereikt zijn door de ramen iets te openen (waardoor inkijk mogelijk wordt) of door voorin een brandende lamp te plaatsen.
Achter op de wagen was niets te zien.
Klassering: 1x 7/8e plaats

1x 10e      “
1x 11e      ”
1x 13e      “
1x 14/15e “
3x 15e      “