Historisch Archief Beltrum

Zoek

Die Zweinerei 2002

Die

Zweinerei

2002

Die Zweinerei 2002

“Alles loopt in de soep” (11e)

Tegenwoordig moet alles beter, mooier en vooral sneller. Stel u voor: u krijgt de opdracht een verscheidenheid aan zaken snel uit te voeren. Maar u weet niet goed waarmee te beginnen. Wat moet u precies doen? Wat wordt er verwacht? Vragen spoken door uw hoofd.
U twijfelt aan uzelf en voelt zich steeds onzekerder worden. U besluit om toch maar ‘ergens’ mee te beginnen. Maar… al snel bent u de draad kwijt!
Wanneer u zo’n draad in de soep vindt, zou u naar alle waarschijnlijkheid aan de kok vragen wat dat te betekenen heeft. Wij kunnen hierop antwoorden: dat is de draad om de soep mee te binden. Dit is nu net de (rode) draad die u mist bij het uitvoeren van uw verscheidenheid aan opdrachten. U vraagt zichzelf af: wat ben ik nu eigenlijk allemaal aan het doen en doe ik het wel goed? Voor u het weet doet u dan ook verkeerde dingen, en al snel loopt de hele boel in de soep. ‘In de soep lopen’, toch een beetje een rare uitspraak…. Wel eens over nagedacht?
Maar waar loopt u liever in: in de soep of in het honderd? Denkt u daar maar eens over na! Ook zoiets: ‘Denk daar maar eens over na!’ Wij hebben het in ieder geval geprobeerd.

#

Juryverslag

*(zijn de opmerkingen van de schijnjuryleden)
  • Knap bedacht en grappig. Heel goed
  • Goed gekozen onderwerp. Figuren kunnen nog wat mooier
  • “Soep met een andere kleur valt beter op. De draad niet goed kunnen vinden”
  • Inhoud soepbord en ondergrond kan wel meer kleur hebben (te simpel) ?
  • *Idee leuk. Kleuren meer aandacht.
  • *Knap verhaal! Misschien iets meer met kleurgebruik doen

Die Zweinerei 2002

Die

Zweinerei

2002