Historisch Archief Beltrum

Search

Kampstraat 1980

Kampstraat

.

1980

Kampstraat 1980

“Schouw(en)spel” (9e)

In deze titel hebben wij proberen uit te drukken, datgene wat U als TOESCHOUWER te AANSCHOUWEN krijgt. Een aantal SCHOUWEN ui het oosten van het land hebben we getracht zodanig uit te werken, dat het voor U een waar SCHOUWSPEL is om te zien.

#

Juryverslag

Het idee was wel origineel. Jammer dat er niet veel doorkijk was.
De achterste schouwen waren te donker en het huiselijke idee ontbrak hier.
Is men zijn doel niet voorbij geschoten?
Het geheel was nogal statisch; het element spel kwam onvoldoende tot uiting,
De kleur van de tegels was niet geweldig.
Bijzonder leuk varen daarentegen de bordjes en potjes op de schouw. Er was veel aandacht aan besteed.
Afwerking was verder correct.
Klassering: 2 x 6de plaats

1 x 7de    “
2 x 8ste   “
2 x 10de  “
1 x 13de  “

Anekdote

We hadden een wagen ontworpen, waar een kapconstructie op moest komen. Jan Klein Nijenhuis – leraar timmeren op het Graafschapcollege – kwam op het idee om deze kap bij hem op school te laten maken. De tekening van de kap zag er perfect uit en sloot ook haarfijn aan op de andere tekeningen. Omdat de kap volgens Jan snel klaar zou zijn, begonnen we in 1979 vroeg met bouwen. We wilden immers niet dat de timmerleerlingen op ons moesten wachten. Het wachten was echter niet op ons, maar op de timmerleerlingen.
Het wachten duurde zo lang, dat men zich af ging vragen of de wagen wel op tijd klaar was. Toen de kap klaar was, mankeerde er van alles aan. Op een vergaderavond, kwam uitgerekend Jan met een papiertje, waarop hij berekend had hoeveel werkuren er nog gemaakt moesten worden. Dat waren er zoveel, ongelooflijk, daar moest je toch echt wel voor geleerd hebben. We gingen het niet meer redden om de kap tijdig klaar te krijgen. Daarop besloten we maar een jaartje over te slaan.