Historisch Archief Beltrum

Zoek

De Weidebleuters 2000

De Weide-

bleuters

2000

De Weidebleuters 2000

“Aanvallen!” (12e)

Op een zonnige lentemorgen in mei, wanneer de rest van de mensen zich nog een keer omdraait in het warme nest, is er al één man vroeg uit de veren. Vandaag staat er heel wat op het programma. Het is de bedoeling enkele prachtige exemplaren toe te voegen aan zijn exclusieve collectie vlinders en motten.
Genietend van de opkomende zon en gewapend met z’n vlindernet loopt hij door het ontwakende bos. Vogeltjes zingen de dag tegemoet met hun mooiste lied. Iets verderop kijkt een hertje verschrikt op. In zijn bewaardoos zitten al verscheidene motten en vlinders. Dan ontwaart de man op de jonge uitloper van een struik een prachtige, zeldzame vlinder. Volledig in beslag genomen door haar schoonheid, niet lettend op wat een slordige toerist achterliet, sluipt hij op de vlinder af. Om haar als laatste in zijn net te laten belanden… Maar daar hebben enkele bewoners van heet bos heel iets anders voor in petto!

#

Juryverslag

  • Grappig idee, haren van rietpluim. Wespen wat statisch. Erg leuk in optocht.
  • Klopt niet helemaal met de omschrijving. 0,a. verschrikt hertje?
  • Omschrijving klopt niet helemaal met de uitbeelding. Kleuren matig. Veters schoenen niet geslaagd.
  • De haren hadden evengoed in bloemen gekund,
  • In 1e instantie “carnavalswagen” Toch goed omgebouwd t.a.v. idee. Aanvallen en toch missen van de vlinders/”insect”. Vlinders minder in kleur en afwerking.
  • Waar zijn de vogels? Waar is het hert? Waar is de bewaardoos? Waar zijn de jonge uitlopers?