Historisch Archief Beltrum

Zoek

Dynamite 2022

Dynamite

.

2022

Dynamite 2022

“Bedreigd” (8e)

Dag en nacht wordt er bijgebouwd in de stad.
De panda wordt verdreven en draagt een last op zijn schouders:
hun soort in leven houden.

#

Juryverslag

De jury oordeelt dat het een goed thema is; de druk van de verstedelijking op de natuur is voelbaar. Het was jammer dat de bovenkant van de wagen en de onderkant van de wagen niet met elkaar communiceren, waardoor het geheel te druk wordt.

 

Ook is de jury van mening dat het bamboe wordt gemist. Dit is bij uitstek een wagen waarbij gebruik van bamboe in plaats van het gras een kans was geweest. Het idee is erg actueel, dat is een compliment.

 

Het idee en de uitvoering van de ‘hoogbouw’ wordt als erg positief gezien. Ook de namen van de grote bedrijven zijn passend, en fraai uitgevoerd met strakke letters. Het is een moeilijk thema, zoals gezegd, een mooi idee.

 

De jury is kritisch op het gebruik van de ondergrond: dit had veel beter gekund, het leek in de huidige vorm vergeten. Erg jammer. Het geluid op de wagen is daarentegen indrukwekkend. Bovendien is sprake van een kleurrijk geheel, mooi.

 

De jury is onder in de indruk van het plakwerk op de achterkant van de wagen. Ook het plakwerk van de raampjes (3D) is zeer goed. De kop van de panda is prachtig uitgebeeld, maar te blij voor het onderwerp.

 

De wagen kwam in de optocht wat statisch over, ondanks dat er van alle kanten veel te zien was en er bewegingen waren aangebracht.