Historisch Archief Beltrum

Zoek

Lintvelde 2023

Lintvelde

.

2023

Lintvelde 2023

“Vintage” (1e)

De wereld wordt steeds duurder en moet schoner.
Dus steken wij onze tweede hands kleding duurzaam in een nieuw jasje met deze oude machine.

#

Juryverslag

De jury was erg te spreken over deze wagen. Het geheel maakte een strakke indruk, waarbij de letters en patronen zeer sterk uitgebeeld waren. De details in het knipwerk waren super. Ook het gebruik van ‘zilveren bloemen’ was creatief en zeer goed toegepast. Dus de combinatie van creativiteit en gedetailleerdheid was uitstekend.

 

Daarnaast was op een fraaie manier aandacht besteed aan techniek. Ook de combinatie van gebruik van hout en bloemen was gedurfd en goed. Het is aan te bevelen om het niveau van detaillering door te voeren in alle onderdelen; want ten opzichte van de strakke en precies uitgevoerde naaimachine was het stuk stof (kledingstuk?) een vormloze en niet-gedetailleerde massa. Als dit een herkenbare spijkerbroek of blouse was geweest dan was het verhaal nog sterker uitgebeeld.

 

Het is echter zeer knap hoe de bewegingen van de naaimachine uitgewerkt waren, precies zoals een echte naaimachine ook de bewegingen maakt. De figuratie maakte het thema nog levendiger. De jury is van mening dat de gehele entourage in de juiste samenstelling werd gepresenteerd. De jury ziet een ontwikkelpunt in de onderkant van de wagen. De bodem was relatief saai t.o.v. de rest, waarbij ook de onderkast forser had mogen zijn t.o.v. de naaimachine. Het plakwerk had daar zo hier en daar beter gekund.