Historisch Archief Beltrum

Zoek

Klunt 2001

Klunt

.

2001

Klunt 2001

“Verandering” (9e)

Alles is onderhevig aan veranderingen. Door de jaren heen is niets hetzelfde gebleven. In dit hele veranderingsproces staat de mens centraal. Naast de veranderingen die hij zelf onderging, heeft de mensheid ook gezorgd voor vele nieuwe ontwikkelingen in de tijd. Op deze wagen proberen we duidelijk te maken dat niet alle ontwikkelingen een positieve invloed hebben (gehad).
De vermogende yup van dit millennium probeert de aarde in evenwicht te houden. Maar hijzelf is er de oorzaak van dat de aarde wankelt. De ridder op het paard uit de middeleeuwen probeert de aardbol van zijn schouders te gooien, terwijl hij wordt gehinderd door de vechtende holbewoner en de Tyrannosaurus Rex uit de prehistorie. Zal de altijd naar macht en rijkdom strevende mens in staat zijn de wereld draaiende te houden? Of is hijzelf degene die de ondergang inluidt? Niemand weet hoe dit zal aflopen. Eén ding is zeker: de zandloper is bijna leeg en de klok tikt alsmaar door…

#

Juryverslag

  • Verhouding van de poppen onderling was niet helemaal goed.
  • Voorkant klok erg mooi, keurig beplakt. Jammer dat het achter de klok zo druk was. Afwerking kan nog wat fijner b.v. stropdas. Andere delen er mooi, zoals gezichten totaal. Meer rust proberen te krijgen, ’t is nu erg bont. Wapen erg mooi. Zandloper?
  • Achterstuk een beetje te zwaar, voor de fijne voorgrond.
  • Goed idee, goede uitwerking, zeer goed afgewerkt. Prima kleuren.
  • Wagen van voor en achter mooi (o.a. klok voorop). Kleur/vlakverdeling kan beter.
  • Erg drukke wagen. Door de klok heen wirwar van onderdelen. Mooi figuur voorop. Er donker van kleur in het midden en achterop.