Historisch Archief Beltrum

Zoeken

De Vikings 1978

De

Vikings

1978

De Vikings 1978

“Du bist die welt für mich” (7e)

De fameuze tenor Richard Tauber is niet alleen bekend geworden door zijn zang, maar bovendien als dirigent en componist. Uit Tauber’s operette “Der Singende Traum”stamt het lied “Du bist die welt für mich”. Onder deze titel verscheen een film, waarin Rudolf Schok de rol van de jonge Richard Tauber vervult en waarin dirigent Tauber in New York verliefd wordt op Christine, de ballerina van het operagezelschap. Als Christine ziek moet terugkeren naar Wenen moet Tauber kiezen tussen zijn twee liefdes: muziek of Christine. Hij kiest voor muziek. Als hij later toch naar Christine gaat, komt hij te laat om haar zijn liefde te kunnen bewijzen. In dit lied getuigt Tauber zijn liefde door Christine in het zonlicht te plaatsen en al het wereldgebeuren ondergeschikt te maken, zelf de muziek.

#

Juryverslag

a)      Voorstelling en de uitwerking daarvan:

Een Juiste en correcte weergave van hetgeen men wilde uitbeelden. Christine was voor hem het middelpunt van de wereld. De voorstelling was wijds, bijna te ruim, opgezet, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld wagen 2.

b)      Afwerking en vlakverdeling:

De afwerking was over het geheel genomen goed. Echter onttrokken de fors uitgedijde vóór- en achterzijde, het leken wel laadkleppen, vooral toen de stoet rondtrok, nogal wat van de overige opbouw aan het oog. De gebruikte toufes lagen er wat “magertjes” bij en waren te flets van kleursamenstelling vergeleken bij de rest van de wagen. De grote ruimte tussen vóór- en achterpand kwam wat “leeg” over.

c)      Algehele indruk en werkzaamheden:

Een redelijk goede wagen, correct afgewerkt. De beschikbare ruimte naar verhouding niet voldoende gebruikt, daardoor een wat lege indruk achterlatende. Het middenveld, waarin juist het belangrijkste van de voorstelling werd uitgebeeld, was rijdend pas te bekijken als de wagen langszij was gekomen.