Historisch Archief Beltrum

Zoek

Oet Alle Windstreken 2010

Oet Alle

Windstreken

2010

Oet Alle Windstreken 2010

“Gevoel-loos” (4e)

Van tandwiel tot moderne robot. De ontwikkeling van de robot gaat nog steeds door. Een opmerkelijk doel is het namaken van ons zelf, de mens. Steeds kijken we naar onze eigen mogelijkheden en proberen deze in die machine, een ‘humanoïde robot’, te verwerken. De realiteit is, dat we het verschil binnenkort niet meer kunnen zien. Huid, haar, spieren, alles wordt nagemaakt. Misschien is het al zover en staat er zonder dat u het weet een robot naast u. De grens tussen mens en robot wordt hierdoor dus steeds kleiner. Het enige wat ons dan nog scheidt, is ons gevoel, onze emoties en geweten, die ons onvoorspelbaar maken in tegenstelling tot de robots. Of zal uiteindelijk ook dit verschil worden weggevaagd door de tand(wiel) des tijds?

#

Juryverslag

  • Dynamische wagen, was nog meer uitgekomen door bewegende delen.
  • Begrip voor ander materiaal, maar het leer was te opvallend. Je zag er het geraamte doorheen. Constructie verrassend. Totaal erg druk.
  • Jammer dat de tandwielen niet in elkaar grijpen
  • In robotdelen goed alternatief gebruikt, was in mensdeel misschien niet nodig? Raderen aan het been voegen weinig toe, been had mogelijk beter gelijk aan de vormgeving van de arm kunnen zijn. Rad met ‘hart’ goed gevonden.
  • Goed gebruik alternatief, leer/huid. Kleurgebruik/bloemschakering goed. (Meer) beweging verwacht
  • Aanzicht leek iets te beloven voor de rest maar dat viel tegen. Vorm deed wel een robot vermoeden, niet echt gelukt.