Historisch Archief Beltrum

Zoeken

Dorpsstraat 1986

Dorps-

straat

1986

Dorpsstraat 1986

“Is er nog hoop” (5e)

In deze turbulente tijd wordt deze vraag regelmatig gesteld. Kunnen wij de ontwikkelingen die plaatsvinden in de hand houden, zonder heen en weer geslingerd te worden tussen macht en onmacht? Realiseren wij ons hoe weinig speelruimte er is tussen oorlog en vrede, overheersing, onderdrukking, bewaren of prijsgeven.
De Dorpsstraat heeft dit met haar wagen weergegeven middels symbolen en tijdsbeelden.
Voorop de schelp met Venus, beschermster van de natuur, in haar hand het anker, teken van hoop. Daarachter een raket met er bovenop een adelaar als heersers van de lucht, gevolgd door een regenboog als symbool van ’n verbond dat God na de zondvloed met Noach sloot. Als laatste een doorgang en een opkomende zon.
De zee, ’t land en haar bewoners, haar flora, haar fauna, krijgen zij ’n kans om te leven? Is er nog hoop? Er is nog hoop!!
Als mensen zich positief blijven opstellen – realistische besluiten durven te nemen, dan is één ding zeker, na ’n donkere nacht komt er altijd ’n nieuwe morgen, mét een opgaande zon, als teken van een nieuw begin; met een kans op een nieuwe start, in een tijdloze cyclus.

#

Juryverslag

???