Historisch Archief Beltrum

Zoek

Meester Nelissenstraat 1980

Nelissen-

straat

1980

Meester Nelissenstraat 1980

“Hommage aan Walt Disney” (6e)

Walter Elias Disney werd geboren op 4 december 1901 in Chicago. In 1919 heeft hij zijn eerste succes als reclametekenaar en samen met Ubbe Iwerks, de latere tekenaar van Mickey Mouse, begint hij tekenfilms te maken. Op deze corsowagen ziet U enkele van de meest bekende stripfiguren die in de loop der jaren, door verschillende tekenaars, voor Walt Disney films getekend werden. Walt Disney zelf was geen groot tekenaar; zijn kracht was het bedenken van ideeën en het perfect uitwerken daarvan. De achterkant van deze wagen is helemaal gewijd aan Mickey Mouse omdat dit legendarische figuurtje door de jaren heen het dichts bij zijn geestelijke vader, Walt Disney, stond.

#

Juryverslag

De hoofdfiguren waren goed vertegenwoordigd en zeer goed uitgebeeld. De auto was erg natuurgetrouw gemaakt. Het geheel was bijzonder speels, echter ook wat druk.
De achtergrond viel weg, had geen functie en door de omvang werd de auto met de figuren gedeeltelijk aan het oog onttrokken.
Goede afwerking. Terecht geen toeven gebruikt. De uitvoering van de letters viel positief op.
Klassering: 1 x 2de plaats

1 x 5de    “
1 x 8ste   “
4 x 9de    “
1 x 10de  “

Anekdotes

Eind jaren zeventig begin jaren tachtig vierde het zogenoemde knipwerk hoogtijdagen. Niet iedereen was even bedreven in dit precieze klusje. Zo had George Jansen een hele dag geknipt aan een paneel en een heel mooi figuur gemaakt. Toen het paneel klaar was en rechtop werd gezet, vielen alle bloemen op de grond. Jansen was vergeten de bloemen te lijmen.

 

Onze wagen Donald Duck werd door het publiek erg gewaardeerd. Door de jury duidelijk minder. Dat verhitte de gemoederen zo, dat er maandagochtend een bord ‘Jury te koop’ op de wagen stond. Zodat iedereen kon zien hoe wij er over dachten.