Historisch Archief Beltrum

Zoek

The Rising Hoop 2013

The Rising

Hoop

2013

The Rising Hoop 2013

“Vuilnisbakkenras” (1e)

Dit vuilnisbakkenras bewaakt zijn territorium, maar of het de straat ook schoon houdt is nog maar afwachten…

#

Juryverslag

  • Imposant. Figuratie achter wagen (prikkers) was goed, maar voor de wagen (vegen van de straat was soort van heksen bezems) klopte niet met de modern vormgegeven wagen en de troep die er vervolgens achteraankomt.
  • Vooral de vormgeving van deze wagen is zeer creatief!
  • Idee prima. Maar het risico met vuil/afval is rommelig. En die indruk komt uit. Daardoor geeft het de sfeer wel goed weer. Maar kijk uit, bv. figuratie personeel hoeft niet vies en kapotte kleding te hebben.
  • Geweldig mooi, helemaal 2013. Enige wagen waar ik van voel dat muziek een goede aanvulling op wagen. Vindt vloerdeel beetje makkelijk wat gemiste kans is. Fijn dat er geen trekker voor reed. Supersterk idee maar nog niet echt overtuigend gebracht. Die humor en stoerheid mag van mij nog meer aanwezig zijn. Wees bewust van je aanwezigheid en speel ermee! [opm.: Ik kreeg te horen dat idee ‘gestolen’ was van Lichtenvoorde vorig jaar. Als zo is, dan vind ik dit niet kunnen en moet daar over gesproken worden. Maar dus ‘van horen zeggen’, dus kan niet toetsen.]
  • Alternatieven kwamen niet tot zijn recht in die zin dat het te willekeurig was. Wel een prachtige Festunique-wagen!
  • Onder wagen geen straat en op de grootste vuilnisbelt groeien de mooiste bloemen. Waar zijn de bloemen in de onderwagen. Figuratie staat meer te lachen dan met de wagen bezig te zijn.
  • Jammer van het doek dat niet netjes is afgewerkt. Ondergrond had helemaal bezaaid met afval moeten liggen en niet her en der. Figuratie had sterker gekund. Ook hier is het weer net niet. Laat meer mensen figureren. Afval opruimen komt niet over.
  • Maakt direct indruk. Doet me ergens aan denken….. In optocht indrukwekkend, eindelijk geen tractor. Figuratie had anders gemoeten. Industrieel/madmax-achtig. Dit harmoniseert niet: overdone